Zwaluwstaart
Platen
De schaatsbaan bestaat uit kunststof platen die doormiddel van een zwaluwstaartverbinding naadloos aan elkaar worden verbonden en zijn zowel binnen als buiten te plaatsen, zijn relatief snel te plaatsen waardoor deze geschikt zijn voor 1 of meerdere dagen.
Pro Sharp
Omstandigheden
De schaatsbaan is vuil en waterafstotend en kan bij iedere temperatuur worden gebruikt, dus ook in de zomer, na het plaatsen van de schaatsvloer en boarding word deze schoongemaakt met een schoonmaakmachine en krijgt een milieuvriendelijke coating om de eigenschappen van echt ijs te benaderen. Bij de schaatsbaan word gebruik gemaakt van meegeleverde hockeyschaatsen die ook weer moeten worden geslepen, hiervoor leveren wij een volautomatische slijpmachine, die na enige uitleg door vrijwel iedereen is te bedienen.
Onderhoud
Onderhoud
De schaatsvloer dient op een stevige vlakke ondergrond te worden geplaatst, anders dient er gebruik te worden gemaakt van een ondervloer, bij kleine onevenheden kan dit een vlondervloer zijn, anders dient er een zwevende vloer (tentvloer) te worden geplaatst. 
Onderhoud van de vloer bij meerdaagse evenementen iedere ochtend d.m.v. de schoonmaakmachine en behandelen met de speciale coating om het tekort aan glijmiddel weer aan te vullen.

Onze kunststof schaatsbanen zijn 100% milieuvriendelijk want gebruikt zelf geen energie, dit scheelt aanzienlijk in de kosten, omdat er geen gebruik hoeft worden gemaakt van koel/vries turbines, die veel stroom verbruiken.